سرخ کردن ماهی با فلس :
بهتر است برای سرخ کردن ماهی ، فلس آن را جدا نکنید. ماهی را بشویید، شکم آن را پاک کنید و سپس قطعه قطعه کنید. قطعه های ماهی را از سمت پوست آن در روغن سرخ کنید. این کار باعث می شود که روغن ماهی که در زیر پوست آن است، هنگام سرخ کردن نسوزد و طعم ماهی خیلی بهتر شود. در صورت تمایل پوست و فلس ماهی را هنگام مصرف جدا کنید.
برای این که املت سبک و خوبی داشته باشید :
زرده ها و سفیده ها را ازهم جدا کنید. با زرده ها مایه املت را درست کنید. سفیده ها را هم جداگانه بزنید تا پف کند و در آخرین لحظه به مایه اضافه کنید. سپس مطابق معمول املت را درست کنید.
از بین بردن لایه های زنگ کهنه :
مقداری محلول آب و سرکه را بجوشانید و شی ء مورد نظر را یک ساعت درآن بخوابانید. پس از این مدت، خواهید دید که لایه های زنگ آهن به راحتی جدا می شود و تمیز کردن شیء مورد نظرتان راحت است.
صرفه جویی در واکس چوب :
با استفاده از یک جوراب زنانه کهنه ، واکس چوب را به مبلها و وسایل چوبی بزنید. به این ترتیب واکس کمتری مصرف می شود و وسایل چوبی هم بهتر برق می افتند.
هر گاه از جوجه گردان فر استفاده می کنید :
روی سینی زیرین یک ورق فویل ( کاغذ آلومینیوم ) بگذارید و بعد از استفاده بردارید تا فر کثیف نشود.
برای این که پختن سیب زمینی در فر سریعتر انجام شود، ابتدا به مدت 10 دقیقه سیب زمینی را آب پز کنید بعد در فر بگذارید.
پیمانه کردن کره یا روغن جامد :
قاشق یا پیمانه مورد نظر را چند لحظه در آب داغ فرو ببرید، بعد در قالب کره یا ظرف روغن جامد بزنید و مقدار مورد نیاز خود را به راحتی بردارید.
پیمانه کردن عسل :
قاشق یا پیمانه مورد نظر را اول چرب کنید، بعدچند ثانیه درآب گرم فرو کنید و بعد به مقدار مورد نیاز عسل بردارید.

سیررا هرگز زیاد سرخ نکنید ؛
زیرا طعم تلخی پیدا می کند. کافی است فقط کمی تفت بدهید.
پوست گرفتن و خرد کردن سیر باعث چسبندگی دستها می شود . برای جلوگیری از این مشکل، حبه های سیر را ابتدا دو دقیقه در آب جوش و سپس در آب سرد بگذارید پس از آن پوست بگیرید . توجه داشته باشید هنگام مصرف سیر جوانه سبز وسط آن را در آورید .
تمیز کردن پنیر پیتزای چسبیده به ظرف :
بهتر است آن را با آب سرد و مایع ظرفشویی بشویید .
تخته آشپزی را ترجیحاً از جنس پلاستیک انتخاب کنید زیرا بهداشتی تر است .
هنگام استفاده از منقل :
برای تهیه کباب ، یک ورق کاغذ آلومینیومی ( فویل ) در کف آن قرار دهید. این کار هم باعث تشدید حرارت می شود و هم تمیز کردن منقل را آسان می کند .
برای جدا کردن پوست نازک روی بادام :
آنها را دو دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد بگذارید و به راحتی پوست آنها را جدا کنید .
برای گرفتن پوست هلو :
در تهیه مربا و کمپوت ، هلوها را یک دقیقه در آب بجوشانید و بعد پوست بگیرید .

مربای ریواس :
مربای ریواس را هرگز در ظرف آلومینیومی طبخ نکیند زیرا باعث مسمومیت می شود