پارچه هایی از قبیل (تورووال، رومیزی ، سفره ، سرودست ویقه های تزئینی زنانه و بچه گانه) با استفاده ازنشاسته خام – برنج – صمغ و ژلاتین  آهار زده می‌شوند.
 
 طرزتهیه نشاسته پخته:
 
15 تا 16 گرم نشاسته در هر لیتر آب به نسبت آهار زدن مصرف می‌شود.
 
آهار زدن پارچه های ضخیم:
 
از مخلوط نشاسته و براکس ،80 گرم نشاسته را در یکلیتر آب سرد و 20 گرم براکس را در آب نیم گرم و به علاوه 4 گرم پارافین برای براق شدن آن استفاده می‌کنیم.
 
آهار زدن پارچه های رنگین:
 
با استفاده از آب صمغ.
 
آهار زدن پارچه های لطیف:
 
با استفاده از آب بر نج.
 
آهار زدن پیش بند بچه یا تور های رومیزی:
 
با استفاده از یک استکان نشاسته با کمی آب سرد.
 
آهازر زدن متقال بالش:
 
یک قاشق غذا خوری نشاسته با دو لیترآب.
 
طرز استفاده از ژلاتین برای آهار زدن:
 
با استفاده از یک عدد ژلاتین با دو لیتر آب جوش.
 
آهارزدن پارچه های نخی:
 
با استفاده ازنشاسته میتوان پارچه های نخی را آهار زد
 
 
 
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٠/۱٢